Zagreb, 16. studenoga 2019. - Pobjedom 3-1 nad Slovačkom pred 8000 gledatelja na riječkoj Rujevici, hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Aktualni svjetski doprvaci pobjednici su kvalifikacijske skupine E sa 17 bodova iz 8 utakmica, a taj učinak donio im je peti uzastopni nastup na nogometnom Euru (ukupno šesti), uz propušten samo jedan EP - u Belgiji i Nizozemskoj 2000. Od državne samostalnosti hrvatski su nogometaši čak 10 puta izborili nastupe na velikim kontinentalnim ili svjetskim natjecanjima, a Euro 2020. bit će im 11. nastup od mogućih 13.

 

Budući da je u nogometu i sam odlazak na veliko natjecanje svojevrsni pohvat, čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, čestitali su nogometnoj reprezentaciji plasman na EP:

 Dragi naši Vatreni,

nakon što ste prošlogodišnjim svjetskim srebrom razgalili srca nacije, izborenim nastupom na Euro 2020. nastavili ste sjajnu tradiciju sudjelovanja Hrvatske na velikim natjecanjima. U ime cijele olimpijske obitelji čestitamo svim igračima, izborniku Zlatku Daliću i članovima njegova stručnog stožera. Na velikom uspjehu od srca čestitamo i našoj članici - Hrvatskom nogometnom savezu, na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom!