Ispis

Zagreb, 7. veljače 2019. - U Rimu je održan 43. kongres Europske nogometne federacije (UEFA), na kojem su provedeni i izbori za Izvršni odbor, a dosadašnji član vodećeg Uefina tijela, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Davor Šuker, dobio je novi četverogodišnji mandat. Šuker je prvi puta izabran 2015. godine, a sada je između deset kandidata izabran na jednu od osam pozicija, s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (bila su 53 važeća listića).

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su čestitku predsjedniku HNS-a:

 

Dragi Davore,

tvoj novi mandat u najvišem tijelu europskog nogometa plod je odličnog rada HNS-a i vrhunskih dometa hrvatskog nogometa. Za našu malu državu dragocjena je stvar imati predstavnika u tako prestižnom sportskom društvu. U ime hrvatske olimpijske obitelji od srca ti čestitamo na reizboru, želeći da - s tobom na čelu HNS-a i u članstvu Uefine "vlade" - hrvatski nogometaši olimpijskim nastupom u Tokiju zaokruže planetarnu popularnost naše trobojnice i crveno-bijelih kvadratića.