Ispis

London, 24. rujna 2018. - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) proglašen je najboljim igračem Svijeta u prošloj sezoni. I u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) konkurenti su mu bili Portugalac Cristiano Ronaldo i Egipćanin Mohamed Salah.

Na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu Modriću je trofej "The Best", rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

- Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejom, koji nije samo moj, već i trofej mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bih postao ovo što jesam - poručio je Modrić.

Nagradu za najboljeg nogometaša sezone Fifa dodjeljuje od 1991. Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Modrić je obim trofejom na najljepši mogući način zaokružio fantastičnu godinu u kojoj je s Hrvatskom osvojio drugo mjesto na SP-u, a s Real Madridom čak četiri trofeja. Osvojio je i tri najveća pojedinačna priznanja koja neki nogometaš može dobiti - proglašen je najboljim igračem Svijeta, Europe i SP-a.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je u Top 3 najboljih trenera Svijeta, ali nagradu je dobio Didier Deschamps, izbornik svjetskih prvaka - Francuza.

 

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću naslov najboljeg svjetskog nogometaša u sezoni 2017./18. čestitali su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi Luka,

skupa s trenerom Dalićem i suigračima priuštio si nam nogometno ljeto iz snova, a potom nas nastavio ispunjavati ponosom i na osobnom planu. Naslovu najboljeg europskog igrača pridodao si i zasluženu svjetsku krunu. Veliko je zadovoljstvo uputiti čestitku u ime hrvatske olimpijske obitelji, ne samo najboljem nogometašu Svijeta u ovom trenutku, nego i najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena. Vodi nas još dugo, kapetane! (hoo/hina/vk)