Ispis

Monte Carlo, 30. kolovoza 2018. - Najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva u Rusiji, kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, proglašen je i najboljim europskim igračem sezone 2017./2018. u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Modrićevi konkurenti bili su Cristiano Ronaldo (donedavni suigrač iz Real Madrida, sada član Juventusa) i napadač Liverpoola Mohamed Salah. Glasovalo je 55 sportskih novinara iz svih Uefinih država-članica te 80 trenera iz klubova koji su prošle sezone nastupali u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a Modriću su dali glasove za uvjerljivu pobjedu. Prestižni trofej uručen je kapetanu ‘vatrenih’ na svečanosti u Monte Carlu, nakon što je prethodno primio i nagradu za najboljeg veznog igrača Starog kontinenta u prošlosezonskoj Ligi prvaka.

 

- Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan. Nedavno smo ostvarili nevjerojatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ponosan sam na sve što sam učinio, samo trebam tako nastaviti - poruka je Luke Modrića.

 

Fantastičnu godinu u kojoj je predvodio 'vatrene' do svjetskog srebra, osvojivši u istoj sezoni na klupskom planu s Real Madridom čak četiri trofeja (europski i svjetski naslov prvaka, te europski i španjolski Superkup), Modrić bi mogao zaokružiti i nagradom za najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

 

Naslov najboljeg europskog nogometaša Luki Modriću su čestitali i čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi naš kapetane,

nakon povijesnog uspjeha s ‘vatrenima’ i trofeja za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, zasluženo ubireš nova osobna priznanja za svoju “sezonu iz snova”. Od srca ti čestitamo na naslovu najboljeg europskog igrača, vjerujući da te takav status čeka i u izboru najboljeg nogometaša na svjetskoj razini.