Zagreb, 17. srpnja 2018. - Iz rimskog sjedišta Europskih olimpijskih odbora (EOO) predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši stigla je čestitka za veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U srdačnom dopisu, kojeg su potpisali predsjednik i glavni tajnik EOO-a - Janez Kocijančič i Raffaele Pagnozzi, između ostalog, stoji:

 

„U duhu osobitog prijateljstva dopustite da vam uputimo najiskrenije čestitke za izvrstan rezultat koji je postigla Hrvatska na Svjetskom prvenstvu FIFA 2018 u Rusiji. Bez obzira na finalnu utakmicu, trebali biste biti vrlo ponosni na nacionalnu nogometnu reprezentaciju i njezine čudesne jednomjesečne nastupe, u kojima je pokazala neizmjernu strast i odlučnost, kao i veliku emocionalnu privrženost svojoj domovini Hrvatskoj. S naše strane, u ime europskog olimpijskog pokreta, želimo iznova istaknuti da je hrvatska nogometna momčad napravila odličan posao te se nadamo nastavku korisne suradnje s vašim nacionalnim olimpijskim odborom, koji je u stalnom porastu i koji daje veliki doprinos EOO-u.“ (hoo/vk)