Ispis

Moskva, 15. srpnja 2018. - Hrvatska je svjetski nogometni doprvak! U finalnoj utakmici SP-a u Rusiji pred 78011 gledatelja na moskovskom stadionu Lužnjiki hrvatska reprezentacija poražena je od Francuske 2-4.

Unatoč solidnom izdanju naše momčadi (strijelci su bili Mario Mandžukić i Ivan Perišić), zlato je ostalo san za neku sljedeću svjetsku smotru, vjerojatno već za Katar 2022. godine.
Svjetsko srebro najveći je uspjeh u povijesti našeg nogometa, nadmašena je legendarna bronca ‘vatrenih’ sa SP-a u Francuskoj 1998. godine.
Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nagrađen je Zlatnom loptom kao najbolji igrač SP-a u Rusiji.

Na povijesnom uspjehu hrvatskim je nogometašima, treneru Zlatku Daliću i dužnosnicima HNS-a čestitku uputilo i vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi naši vatreni,
trebat će još puno vremena da shvatimo istinsku veličinu vašeg pothvata na Mundijalu u Rusiji. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji od srca vam čestitamo ovaj zlatni uspjeh našeg sporta i zahvaljujemo vam što ste hrvatski narod u prošlih mjesec dana učinili najponosnijim narodom na svijetu!

Osim skupne čestitke ‘vatrenima’, vodeći dužnosnici HOO-a uputili su poruku i kapetanu reprezentacije Luki Modriću:

 

Dragi Luka,
i tvoje osobno svjetsko priznanje dokaz je nepresušnosti hrvatskog nogometnog i sportskog talenta. Čestitamo ti na zasluženom naslovu najboljeg nogometaša SP-a, ali i na kapetanskom vođenju sportskog ponosa Lijepe naše tijekom Mundijala u Rusiji!

                                                                                                                                     Predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop