Zagreb, 10. prosinca 2008. - Povodom smrti velikog hrvatskog nogometaša, sportaša, dužnosnika te trenera Dražana Jerkovića koji je umro u utorak 9. listopada kasno navečer, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su

Zagreb, 10. prosinca 2008. - Povodom smrti velikog hrvatskog nogometaša, sportaša, dužnosnika te trenera Dražana Jerkovića koji je umro u utorak 9. listopada kasno navečer, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su u ime olimpijske obitelji brzojav sućuti obitelji Jerković, Hrvatskom nogometnom savezu i brojnim poštovateljima jednog od najvećih svjetskih nogometaša koji je odigrao 315 utakmica, postigao zlatnih 300 golova i za vjekove zapisao hrvatsko ime najboljeg strijelca SP 1962 i vrsnog izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije presudne 1990. godine u utakmici protiv SAD u Zagrebu.
„Primite izraze dubokog žaljenja zbog odlaska Dražana Jerkovića, legendarne „plave devetka“ hrvatskog i svjetskog nogometa i našeg najvećeg nogometaša kojeg je Hrvatska ikada imala. Pamtit ćemo ga svi jednako velikog u nogometu i čovječnosti, športu i športskoj obitelji kojoj je podario najljepše trenutke igre na nogometnom terenu. Neka mu je vječna slava i laka hrvatska zemlja“.