Ispis

Zagreb, 26. svibnja 2019. - U središnjici krovne udruge europske košarke u Münchenu u nedjelju su se održani izbori za predsjednika, članove Upravnog odbora (FIBA Europe Board) i rizničara, a na njima je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Stojko Vranković izabran je za člana Upravnog odbora FIBA-e. Uoči minhenskih izbora Hrvatski košarkaški savez je istaknuo kandidaturu svoga čelnika za članstvo u FIBA-inu Upravnom odboru, a ista je većinskim glasovima Skupštine i prihvaćena. Za predsjednika FIBA-e Europe reizabran je Turgay Demirel iz Turske.

Nakon bivšeg predsjednika HKS-a Borisa Lalića i pokojnog glavnog tajnika Željka Drakšića, Vranković je tek treći hrvatski predstavnik u ovom važnom upravljačkom tijelu koje ima ingerencije za donošenje mnogih odluka, uključivši i one o sustavu natjecanja.

"Ovo je veliko priznanje dosadašnjem radu HKS-a i Stojka Vrankovića koji će, zasigurno, pokušati utjecati na donošenje potrebnih promjena u krovnoj košarkaškoj europskoj organizaciji", stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita proslavljenom košarkaškom olimpijcu Stojku Vrankoviću na članstvu u vodećem upravljačkom tijelu krovne udruge europske košarke!

.