ZAGREB, 29. lipnja 2012. - Hrvatskim košarkaškim reprezentativkama koje su u petak 29. lipnja na olimpijskom kvalifikacijskom turniru uspješno položile ispit i osigurale nastup na OI London 2012., predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku u kojoj stoji;ZAGREB, 29. lipnja 2012. - Hrvatskim košarkaškim reprezentativkama koje su u petak 29. lipnja na olimpijskom kvalifikacijskom turniru uspješno položile ispit i osigurale nastup na OI London 2012., predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku u kojoj stoji;

"Vaša je generacija učinila povijesni iskorak i vratila žensku košarku u svjetski poredak najboljih. Položene kvalifikacije za OI London 2012. izvanredan su početak rasta hrvatske košarke utemeljen na športskoj izvrsnosti, darovitosti i višegodišnjem radu. Olimpijska obitelj iskreno se raduje i čestitamo sada već evidentnim kandidatkinjama OI London kao i stručnom stožeru Hrvatskog košarkaškog saveza. Vidimo se u Londonu!".

Nepunih mjesec dana prije Igara u Londonu koje počinju 27. srpnja a traju do 12. kolovoza, na listi hrvatskih sportaša za London je 107 kandidata u 17 sportova; atletika, biciklizam, daljinsko plivanje, gimnastika, hrvanje, kajak, košarka (ž), jedrenje, judo, mačevanje, rukomet (m i ž), stolni tenis, streljaštvo, tenis, taekwondo, vaterpolo i veslanje. Konačan datum prijava kandidata za Igre je 9. srpnja.