Sarajevo, 29. listopada 2022. - Hrvatska judašica Petrunjela Pavić osvojila je zlatnu medalju na Europskom mlađeseniorskom (U-23) prvenstvu u Sarajevu (BiH). Mlada, tek 21-godišnja Dubrovčanka osvojila je zlato u kategoriji do 78 kg, pobijedivši u finalu Njemicu Leu Schmidt. Prošle godine, na EP-u U-23 u Mađarskoj, Pavić je osvojila srebrno odličje, tako da je sarajevskim trijumfom upotpunila trofejnu kolekciju naslovom europske prvakinje za mlađe seniorke.

Od samog početka natjecanja, već kroz eliminacijske borbe, Pavić je pokazala iznimnu spremnost i sigurnost. Nakon što je zbog statusa nositeljice u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu čekala ju je neugodna Ukrajinka Julija Kurčenko s kojom je borba otišla do zlatnog boda (golden score). Odlično postavljena taktika donijela joj je taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetka.
U četvrtfinalu je nakon nešto manje od tri minute porazila Nizozemku Christinu Heck, a posljednja prepreka do finala bila joj je Francuskinja Liz Ngelebeye. Nakon što je sjajno iskoristila neopreznost suparnice, odličnom je kontrom i tranzicijom u parteru završila borbu zahvatom držanja.

Za Petrunjelu Pavić nema puno vremena za slavlje - već idući tjedan očekuje je nastup na IJF-ovu Grand Slamu u Bakuu (Azerbajdžan).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita judašici Petrunjeli Pavić osvajanje naslova europske mlađeseniorske prvakinje!