Zagreb, 6. rujna 2021. - Hrvatski jedriličar Enrico Marotti osvojio je naslov IFCA svjetskog prvaka u windusrfingu (jedrenje na dasci) u disciplini slalom na Svjetskom prvenstvu održanom na grčkom otoku Parosu. Za Marottija je to drugi naslov svjetskog prvaka u toj disciplini.


Nakon 10 održanih plovova Marotti je slavio sa šest negativnih bodova, srebro je sa 19 bodova osvojio Nizozemac Jordy Vonk, a 19 negativnih bodova skupio je i brončani Francuz Basile Jacquin. 

- Jako sam zadovoljan kako sam odradio cjelokupnu regatu. Uspio sam jedriti konstantno i kvalitetno na što sam jako ponosan. Sretan sam da sam ponovno uspio osvojiti svjetsko prvenstvo u ovako velikoj konkurenciji. Zahvalio bi se svim ljudima koji su me pratili, prijateljima, obitelji i mojoj djevojci. Puno mi znači ta potpora te sam na njoj neizmjerno zahvalan. Velika zahvala ide i mom fizioterapeutu Marinu Poloniju te psihologu Nenadu Karabaiću koji mi je pomogao pripremiti cijelu sezonu, a posebice ovu regatu - kazao je Marotti.

Za prvi naslov svjetskog prvaka u jedrenju na dasci sjajni Opatijac je 2019. godine nagrađen i godišnjom Državnom nagradom za sport Franjo Bučar.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita jedriličaru Enricu Marottiju naslov svjetskog prvaka u disciplini slalom windsurfinga!