Ispis

Zagreb, 16. lipnja 2022. - Mladi hrvatski reprezentativac u hrvanju grčko-rimskim načinom, Roko Strika, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za uzrast do 17 godina (U 17) u Bukureštu (Rumunjska). Na putu do brončanog odličja izgubio je od europskog doprvaka, poljskog hrvača Warchola, a u repasažu je pobijedio ukrajinskog predstavnika Pishya te u borbi za 3. mjesto pobijedio moldavskog hrvača Rusua.


Roko Strika član je Hrvačkog kluba Zadar i prvi hrvač iz jednog dalmatinskog kluba koji se okitio europskim odličjem u hrvanju od utemeljenja Saveza, 1949. godine. Plod je to velikih napora trenera lokalnih dalmatinskih klubova u razvoj hrvanja unazad nekoliko godina. Na EP-u u Rumunjskoj našu hrvačku reprezentaciju vodili su treneri Eugen Jakovljević i Ivan Vrban, a Hrvatsku je predstavljao i sudac Marko Perić.
Osim Strike, blizu odličja je također bio i član Hrvačkog kluba Zagreb Mihael Lukač u kategoriji do 71 kg, izgubivši borbu za broncu na bodove od bugarskog hrvača Racheva, osvojivši na kraju 5. mjesto. Od ostalih naših natjecatelja, Dominik Grgić (80 kg) i Antonio Radičević (110 kg) zauzeli su 10. mjesto, Noa Ljubić (60 kg) je bio 14., a Sebastian Čibarić (65 kg) je završio nastup na 18. mjestu.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita mladom hrvaču Roku Striki i njegovu stručnom stožeru na osvojenoj europskoj kadetskoj bronci!