Zagreb, 8. svibnja 2021. - Uz nedavno potvrđenog Božu Starčevića u kategoriji do 77 kg grčko-rimskim načinom, Hrvatska će imati još jednu hrvačku uzdanicu na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza 2021.).

 

Pothvat vrijedan olimpijske norme na svjetskim hrvačkim kvalifikacijama u Sofiji (Bugarska) ostvario je Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg. U prvoj borbi svladao je Poljaka Arkadiusza Kulynycza, potom u osmini finala Talijana Mirca Minguzzia 14-5. U četvrtfinalu je s uvjerljivih 9-0 pobijedio Čeha Petra Novaka. U presudnom dvoboju poluzavršnice s 4-1 je bio bolji od Šveđanina Kristoffera Zakariasa Berga, a samim prolaskom u finale Huklek je osigurao i "vizu" za Tokio.

Na popisu evidentnih olimpijskih kandidata za Igre u Tokiju trenutačno je 41 kandidat i kandidatkinja, a u toj brojci je 29 pojedinačnih i jedna momčadska norma (vaterpolska reprezentacija).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ivanu Hukleku izborenu olimpijsku normu za Tokio i želi mu pobjedničku formu i na Igrama ovoga ljeta!