Zagreb, 7. kolovoza 2019. - Trener hrvatske hrvačke reprezentacije Nikola Starčević inicirao je prijam hrvačkog izaslanstva u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu izgradnje sportskog centra u Gospiću koji bi nadomjestio ono što su predstavnici jednog od najstarijih olimpijskih sportova izgubili prestankom djelovanja Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici, izgorjelog u požaru prije osam godina. Sastanak s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom bio je vrlo konstruktivan, budući da je čelnik nacionalne olimpijske udruge itekako svjestan potrebe za revitaliziranjem HOC-a Bjelolasica ili traženjem alternativnih rješanja. Jedno takvo rješenje ponudili su sami Ličani.

Trener Nikola Starčević naglasio je da bi se s izgradnjom dvorane s popratnim sadržajima u Gospiću dodatno popularizirao hrvački sport jer bi se stekli  uvjeti za temeljne i posebne pripreme reprezentacija svih uzrasta, što bi pridonijelo i svekolikom oživljavanju ličkog kraja. Prema tvrdnji hrvačkog trenera, potencijal ovog objekta nije upitan jer je kroz održavanje hrvačkih natjecanja u Gospiću ostvareno 2700 noćenja, što nije zanemariva brojka.

I gradonačelnik Gospića Karlo Starčević zdušno je stao uz spomenuti projekt, naglašavajući njegovu važnost za mlade ljude, ponajprije sportaše. Dodao je kako je Lika još u vremenima bivše države slovila kao centar hrvačkog i drugih borilačkih sportova, a tako je i danas u neovisnoj Hrvatskoj. Grad Gospić pomogao je u rješavanju prostornog plana i zemljišta na kojem će se graditi sportska dvorana s plivalištem.

Predsjednik HOO-a Mateša izrazio je optimizam spram realizacije ovog vrijednog projekta i obećao potporu HOO-a. Sugerirao je gostima da predviđeni bazen bude vaterpolskih "dimenzija" zbog lakšeg održavanja... Uz pomoć financijskih sredstava iz Europske unije gospićki sportski centar mogao bi zaživjeti kroz dvije godine. (hoo/vk)