Bukurešt, 14. travnja 2019. - Na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg. U borbi za medalju svladao je Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3. Do brončanog odličja stigao je preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni Kalačjana, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje, nakon bronce 2015. godine u Bakuu na prvom izdanju Europskih igara.

 

Ovim uspjehom Dominik Etlinger se uvrstio među šestoricu hrvača s osvojenim seniorskim europskim odličjem pod hrvatskom trobojnicom - u društvu je braće Žugaj - Nevena (2005.) i Nenada (2013.), Tonimira Sokola (2010.), Bože Starčevića (2013.) i Ivana Lizatovića (2017.), koji je na EP-u u Bukureštu poražen u borbi za broncu od Ukrajinca Temirova.

 

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatko Mateša i Josip Čop - uputili su Dominiku Etlingeru čestitku za uspjeh na EP-u:

Dragi naš Dominiče,

u ime hrvatske olimpijske obitelji i svoje osobno čestitamo ti osvajanje europske brončane medalje kojom si vratio naše hrvanje na trofejne staze slavnih prethodnika. Neka ti ovo odličje postane i dodatan poticaj u olimpijskim ambicijama!