ZAGREB, 29. rujna 2010. – Hrvački sport u Hrvatskoj ima dugu tradiciju; u posljednjih 20 godina osvojene su ukupno tri medalje, a samo ove godine mladi hrvači donijeli su kući čak četiri medalje s velikih međunarodnih natjecanja,

ZAGREB, 29. rujna 2010. – Hrvački sport u Hrvatskoj ima dugu tradiciju; u posljednjih 20 godina osvojene su ukupno tri medalje, a samo ove godine mladi hrvači donijeli su kući čak četiri medalje s velikih međunarodnih natjecanja, rekao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović prigodom primanja brojne hrvačke delegacije kod predsjednika i glavnog tajnika HOO-a, Zlatka Mateše i Josipa Čopa.
Čelnici HOO-a još jednom su čestitali sportašima na iznimnim uspjesima i osvojenim medaljama, kao i čelnicima i trenerima, odnosno struci, Hrvatskog hrvačkog saveza koji je primjer dobro organiziranog nacionalnog sportskog saveza. Također je izraženo zadovoljstvo što su sva četvorica hrvača korisnici jednog od razvojnih programa HOO-a.
Nenad Žugaj ove je godine osvojio prvu seniorsku svjetsku medalju i tim rezultatom stekao status potencijalnog A olimpijskog kandidata (čeka se još potvrda Vijeća HOO-a); Tonimir Sokol bio je korisnik Programa potpore kvalitetnim sportašima, a osvajanjem brončane europske medalje postao je korisnik Olimpijskog programa kao potencijalni B olimpijski kandidat; Dominik Etlinger juniorski je viceprvak svijeta i korisnik Programa individualne skrbi o mladim sportašima; Kristijan Šimatić osvojio je broncu na kadetskom Europskom prvenstvu i korisnik je Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija. Posebno veseli činjenica što mladi hrvači dolaze iz četiri različita kluba, što govori o kvalitetnom radu u svim članovima Hrvatskog hrvačkog saveza.
Uz ovakve rezultate, u HHS-u ne kriju ambicije koje su vezane uz OI London 2012. godine, ali cilj je svakako nastavak kvalitetnog rada u svih uzrasnim kategorijama jer je to budućnost hrvatskog hrvanja.
Predsjednik HHS-a Bregović također je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom HOO-a i MORH-a, kojim vojni objekti u bazi Kovčanje na Malom Lošinju postaju centar borilačkih sportova. Izvijestio je da su prvi sastanci odrađeni te dodao kako interes hrvačkih velesila kao što su Azerbajdžan, Bugarska, Mađarska ali i SAD izražavaju želju da zajedničkim pripremama s hrvatskim reprezentativcima u Hrvatskoj.
Osim mladih sportaša, osvajača medalja, i predsjednika, u delegaciji su još bili i glavni tajnik Pave Kosović, direktor reprezentacije (olimpijac i osvajač zlatne medalje na OI Los Angeles 1984.) Vlado Lisjak, predsjednik Stručno trenerske komisije Darko Rogalo, izbornik reprezentacije Mario Baić, trener seniorske reprezentacije Vladimir Sekulić, trener juniorske reprezentacije Tomislav Vukelić i trener kadetske reprezentacije Davor Petanjek.