ZAGREB, 7. svibnja 2010. - Mladi hrvatski hrvač Tonimir Sokol, član HK Vindija iz Varaždina, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u hrvanju (Baku, 13-18.4.2010.) osvojio je brončanu medalju

ZAGREB, 7. svibnja 2010. - Mladi hrvatski hrvač Tonimir Sokol, član HK Vindija iz Varaždina, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u hrvanju (Baku, 13-18.4.2010.) osvojio je brončanu medalju (grčko-rimski stil do 60kg), a tim povodom danas je održan svečani prijem u HOO-u gdje su mu čelnici HOO-a, predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, još jednom uputili čestitke na sjajnom osobnom uspjehu, ali i još jednom vrijednom sportskom rezultatu hrvatskog hrvanja.
Na prijemu su bili i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza (HSS) Vladimir Bregović i dopredsjednik HSS-a i predsjednik HK Vidija iz Varaždina, Alen Runac. Predsjednik Mateša izrazio je veliko zadovoljstvo uzletom hrvanja u zadnjih nekoliko godina, pohvalivši rad saveza i struke koji se očituje u sve brojnijim međunarodnim uspjesima.
„Iznimno smo zadovoljni što u razvojnim programima HOO-a za sportaše trenutačno imamo 13 mladih hrvača koji u svojim dobnim kategorijama ostvaruju iznimne sportske uspjehe. Hrvatski olimpijski odbor će i u budućnosti financijski podržavati njihov daljnji razvoj i napredak, a konačni cilj nam je te mlade sportske vedete vidjeti i na Olimpijskim igrama u Londonu“, rekao je Zlatko Mateša.
Temeljem osvajanja brončane medalje na EP-u, Tonimir Sokol je odlukom Vijeća HOO-a od 6. svibnja 2010., razvrstan u kategoriju B olimpijskog kandidata za OI London 2012.
Vladimir Bregović izvijestio je kako se HSS kandidirao za organizaciju olimpijskog kvalifikacijskog turnira početkom 2012. godine, kao i za organizaciju Europskog kadetskog prvenstva iste godine. Sljedeće veliko natjecanje Tonimiru i njegovim reprezentativnim kolegama je Svjetsko prvenstvo u rujnu mjesecu ove godine.