HRVATSKI HRVAČKI SAVEZ

www.hhs.hr

 

 

hr-hrvacki-savez Predsjednik Vladimir Bregović
Glavni tajnik Davor Jakubek


Hrvatski hrvački savez osnovan je 18. ožujka 1949. godine u Zagrebu.
Član je Fédération Internationale des Luttes Associéess (FILA) -
Međunarodne organizacije udruženoga hrvanja od 30. travnja 1992. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 


Sjedište
Ulica grada Gospića 1
HR - 10000 Zagreb

 

Tel. +385 1 2307245
Faks +385 1 2307244
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Sptv, prosinac 2011. - Moj savez: Hrvatski hrvački savez

Zagreb, 7. kolovoza 2019. - Trener hrvatske hrvačke reprezentacije Nikola Starčević inicirao je prijam hrvačkog izaslanstva u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu izgradnje sportskog centra u Gospiću koji bi nadomjestio ono što su predstavnici jednog od najstarijih olimpijskih sportova izgubili prestankom djelovanja Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici, izgorjelog u požaru prije osam godina. Sastanak s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom bio je vrlo konstruktivan, budući da je čelnik nacionalne olimpijske udruge itekako svjestan potrebe za revitaliziranjem HOC-a Bjelolasica ili traženjem alternativnih rješanja. Jedno takvo rješenje ponudili su sami Ličani.

Bukurešt, 14. travnja 2019. - Na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg. U borbi za medalju svladao je Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3. Do brončanog odličja stigao je preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni Kalačjana, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje, nakon bronce 2015. godine u Bakuu na prvom izdanju Europskih igara.

Zagreb, 11. rujna 2018. - U dvorani Sportskog saveza Grada Zagreba predstavljena je knjiga Josip Čorak - hrvački as iz Like, tiskana povodom 75-godišnjice života i 60-godišnjice sportske karijere najuspješnijeg hrvatskog hrvača svih vremena.