Komisije Vijeća HOO-a

Komisije Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora savjetodavna su radna tijela zadužena za izvršavanje određenih zadaća. Pri HOO-u djeluju; Komisija za razvoj sporta, Komisija za međunarodne odnose, Komisija za informiranje i izdavaštvo, Zdravstvena komisija, Komisija za ravnopravnost spolova u sportu, Komisija za marketing, Komisija za sportsko graditeljstvo i okoliš te Komisija za digitalizaciju i nove medije.  Mandat članova komisije traje istodobno s mandatom Vijeća odnosno Skupštine HOO-a. Rad pojedine komisije uređen je Statutom HOO-a i pravilnikom. 

Zagreb, 29. listopada 2019. - U središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge održana je 8. sjednica Komisije za informiranje i izdavaštvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojom je predsjedao njezin čelnik Jura Ozmec. Nakon prihvaćenih zabilješki s travanjske sjednice s elektronskim glasovanjem o sufinanciranju izdavačkih projekata Frane Matošić - Najveći kapetan Knjige o najstarijem hrvatskom atletičaru Mirku Vaniću, na dnevnom redu je bio plan izdavaštva za 2020. godinu. Posebno važan projekt potkraj olimpijske 2020. godine bit će objava drugog, dopunjenog izdanja knjige Hrvatski olimpijci i odličnici iz 2016. godine.

Sastav komisija Vijeća HOO-a u mandatu od 2016. do 2020. godine
(Imenovani odlukom Vijeća 29. prosinca 2016.) 

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora u mandatu od 2012. do 2016. imenovalo je, sukladno članku 61. Statuta HOO-a, na 4. sjednici 29. siječnja 2013. godine, Komisije i njihove sastave.