Bratislava/Zagreb, 20. listopada 2015. - U organizaciji  Europskih olimpijskih odbora (EOO) i Komisije sportaša EOO-a, a uz podršku Slovačkog olimpijskog odbora, u Bratislavi je 17. listopada održan 8. Forum europskih sportaša.
U radu Foruma kojeg je vodio predsjednik Komisije sportaša, vrhunski belgijski sportaš, stolnotenisač  Jean Michel Saive, izabran na 4. skupštini Europskih sportaša 2013. godine u Poreču, aktivno je sudjelovalo 80-ak predstavnika 36 nacionalnih olimpijskih odbora među kojima i predstavnice iz Hrvatske, predsjednica Komisije sportaša i članica Vijeća HOO-a Sandra Mandir te dopredsjednica Hrvatskog kluba olimpijaca Danira Bilić.  
Na Forumu je bilo riječi o ostavštini prvih Europskih igara Baku 2015. i budućnosti sljedećih, o novom kodu Svjetske agencije protiv dopinga (WADA), aktualnim programima Olimpijske solidarnosti i programima MOO-a za sportaše, pravilima 40. i 50. Olimpijske povelje o pravima i ograničenjima reklamiranja sportaša i događaja, suradnji Komisije sportaša i ureda EOO/EU u Bruxellesu (Belgija), ulozi društvenih medija tijekom olimpijskih igara i osobnog brandinga i druge teme. Za ključ svakog promišljanja i odlučivanja u olimpijskom pokretu od posebne je važnosti glas sportaša, kako je naglasio predsjednik Komisije Jean Michel Saive, dodavši da je to jedini način da sportaš doista bude srce olimpijskog pokreta.
Sudionike Foruma pozdravili su predsjednik Slovačkog olimpijskog odbora František Chmelar, glavni tajnik EOO-a Raffaele Pagnozzi te članica Komisije sportaša MOO-a Danka Bartekova. Zaključci s Foruma sportaša, koji se inače redovito organizira svaku drugu godinu,  bit će upućeni svim nacionalnim olimpijskim odborima. /hoo/db/rj)