ZAGREB, 13. studenog 2013. - Komisija sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) sastat će se u četvrtak, 14. studenog 2013. u 11 sati u sjedištu HOO-a. Na dnevnom redu su izbor predsjednika Komisije, informacije o održanoj skupštini i forumu sportaša Europskih olimpijskih odbora u Poreču, o organizaciji promocijskog dana "Dual karijera sportaša" te o održanoj Hrvatskoj sportskoj konferenciji.

ZAGREB, 13. studenog 2013. - Komisija sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) sastat će se u četvrtak, 14. studenog 2013. u 11 sati u sjedištu HOO-a. Na dnevnom redu su izbor predsjednika Komisije, informacije o održanoj skupštini i forumu sportaša Europskih olimpijskih odbora u Poreču, o organizaciji promocijskog dana „Dual karijera sportaša“ te o održanoj Hrvatskoj sportskoj konferenciji.

Komisija sportaša stalno je tijelo HOO-a osnovano u rujnu 2012. sukladno Olimpijskoj povelji i smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora. Zadatak joj je predstavljati aktivne sportaše te sudjelovati u tijelima HOO-a, kako bi se pri donošenju odluka uzeli u obzir mišljenja i stavovi sportaša.

Predstavnike ljetnih olimpijskih sportova, njih šestero, izabrali su olimpijci na Olimpijskim igrama London 2012., a predstavnike zimskih olimpijskih sportova (dvoje) i neolimpijskih sportova (dvoje) predložili su odgovarajući nacionalni sportski savezi. Za članove su izabrani Sandra Mandir (košarka), Mirjana Mišković (judo), Snježana Pejčić (streljaštvo), Marin Čilić (tenis), Zlatko Horvat (rukomet), Josip Pavić (vaterpolo), Natko Zrnčić Dim (skijanje), Andrijana Stipaničić Mrvelj (biatlon), Ana Marija Čelan (karate), Ištvan Varga (sportski ples) te Gordan Kožulj kao član Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO). Na prvoj sjednici za predsjednika Komisije jednoglasno je izabran Gordan Kožulj, koji je sukladno Statutu HOO-a time postao član Skupštine i Vijeća HOO-a. Kako Kožulj nije član Komisije sportaša EOO-a u novom sazivu, prestao mu je i mandat u Komisiji sportaša HOO-a te će se 14. studenoga birati novi predsjednik.

Mandat članova Komisije iz ljetnih olimpijskih i neolimpijskih sportova traje četiri godine, dok mandat predstavnika zimskih olimpijskih sportova traje do ZOI Soči 2014., kada će olimpijci na Igrama birati dva svoja predstavnika.