Hrvatski klub olimpijaca

www.olimpijci.hr

 

hrvatski klub olimpijaca

 

Predsjednik Željko Jerkov

Glavni tajnik dr.sc. Damir Škaro

 

 

 

 

 

 


Trg Krešimira Ćosića 11
HR-10000 Zagreb

T: +385 1 3650 580
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Istoga dana kada je, u ime Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor prigodnom svečanošću 22. prosinca 1993. uručio značke 129 hrvatskih sportaša osvajačima olimpijskih medalja na Igrama od 1948. godine, hrvatski su olimpijci održali osnivačku skupštinu na današnjem Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  i time utemeljili Hrvatski klub olimpijaca.

 

Opširnije ...

Zagreb, 5. listopada 2021. - Na ekipnom stolnoteniskom Europskom prvenstvu u rumunjskom Cluju Njemačka je osvojila zlatnu medalju. Njemice, predvođene na trenerskoj poziciji proslavljenom hrvatskom igračicom Tamarom Boroš, u fantastičnom su finalu svladale Rumunjke, dok su Portugalke i Francuskinje osvojile brončana odličja. Podsjetimo, naše predstavnice oprostile su se od ekipnog EP-a nakon neuspjeha u početna dva nastupa.

Lausanne, 22. listopada 2020. - Sjajna vijest stigla je iz Lausanne, s virtualne izborne sjednice skupštine Svjetske olimpijske asocijacije (WOA), na kojoj je u Upravno vijeće izabran dvojaki hrvatski olimpijac (veslanje i bob) Igor Boraska. U radu sjednice sudjelovalo je 190 delegata, a Hrvatska je tako po prvi put dobila predstavnika u upravnom tijelu Svjetske olimpijske asocijacije.

Zagreb, 16. travnja 2020. - Hrvatski klub olimpijaca (HKO) donirao je 125.351 kunu za humanitarnu akciju Zajedno za Zagreb, kojom se prikupljaju financijska sredstva namijenjene za sanaciju posljedica nedavnog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici.