Rio de Janeiro, 8. kolovoza 2016. - U Hrvatskoj kući je ponedjeljak navečer bio itekako bogat. Naime, sponzori HOO-a, Turističke zajednice Zagreba i Dubrovnika organizirale su predstavljenje turističke ponude ta dva grada za brazilske touroperatore, predstavnike turističkih agencija i za novinare brazilskih glasila.

Romana Vlašić, koja je predstavljala Dubrovnik i Luka Benko iz zagrebačke turističke zajednice svojim su nadahnutim izlaganjima izazvali nekoliko žestokih potvrda pljeskom da se Brazilcima sviđa to što im Hrvatska, posebno Zagreb i Dubrovnik nude. Podatak da je samo lani u Zagrebu i Dubrovniku bilo po 20 tisuća Brazilaca značajan je pokazatelj da je Brazil spreman za Hrvatsku. U Hrvatskoj se kući natiskalo (doslovce) oko 150 predtavnika brazilskih kuća, a vrhunac večeri bio je kad je izvučena sretna dobitnica puta i boravka u Hrvatskoj od 8 dana, za sebe i partnera. Naravno, delicije kulinarskih majstora Dragića i Škendera, te hrvatska vina cijeloj su priči dali dodatnu vrijednost. 

 
ROMANA VLAŠIĆ (Dubrovnik);  Kad smo prije nekoliko mjeseci počeli pripremati ovu priču, znali smo da u Brazilu postoji interes za Hrvatsku, ali ni u snu nismo očekivali da će dvorana na kraju biti premala da primi sve koji su htjeli čuti i vidjeti što im imamo za ponuditi. Zahvlajujemo se HOO-u na ukazanom povjerenju, a sigurna sam da ćemo i dalje baš preko sporta uspjeti surađivati i na drugim tržištima.
 
LUKA BENKO (Zagreb); Olimpijske su igre veliki izazov za ovakve prezentacije, jer na jednom mjestu imate sve one ljude koji su nama zanimljivi - iz mnogih država, gospodarstvenike, novinare. Zagreb ima što okazati, kao uostalom i Dubrovnik i drago mi je da su reakcije bile ovako dobre na ono što smo pokazali. Isplatilo se. (hoo/jo)