OI Rio - Hrvatska kuća

Olimpijske igre Rio 2016. održale su se u Riju (Brazil) od 5. do 21. kolovoza 2016. godine. Na Igrama je nastupilo 11.544 sportaša iz 205 zemalja a natjecali su se u 33 sporta. Hrvatska olimpijska delegacija brojila je 88 sportaša (od kojih je 19 sportašica) a natjecali su se u 18 sportova: atletika, biciklizam, boks, gimnastika, dizanje utega, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, plivanje, rukomet, skokovi u vodu, stolni tenis, streljaštvo, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. U pratnji su bile 82 službene osobe pod vodstvom Misije HOO-a.


Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja Igara 5. kolovoza nosio je kapetan srebrne vaterpolske olimpijske reprezentacije Josip Pavić, a na zatvaranju 21. kolovoza braća Martin i Valent Sinković, zlatni u dvojcu na pariće.
Hrvatski olimpijci na Igrama su osvojili 5 zlatnih, 3 srebrna i 2 brončana, sveukupno 10 odličja;
Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković (disk), Sara Kolak (koplje), Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće), te Josip Glasnović (trap). Vaterpolisti, Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac) osvojili su srebra, a Filip Hrgović (boks) i Blanka Vlašić (skok u vis) bronce.


Službena web stranica Igara
Hrvatska olimpijska delegacija
Projekt RIO 2016. 
Lista hrvatskih sportaša na OI Rio 2016.
HRVATSKA KUĆA - INFO

 

RIO DE JANEIRO, 20. kolovoza 2016. (Hina) - Voditelj Hrvatske kuće u Riju, pomoćnik glavnoga tajnika HOO-a za marketing Ranko Ćetković, zadovoljan je ostvarenim tijekom Olimpijskih igara.

Zagreb, 20. kolovoza 2016. (Hzsn) - Nakon 14 uspješnih dana, Hrvatska kuća u Riju se zatvara. Naime, preko vikenda nema više poslovnih kontakata, a u nedjelju je kraj OI, pa se i svode računi, što je bilo i kako. Voditelj Hrvatske kuće u Riju bio je pomoćnik glavnoga tajnika HOO-a za marketing, Ranko Ćetković, koji je zadovoljan ostvarenim.

Rio de Janeiro, 19. kolovoza 2016. - Obaveze naših jedriličara su ogromne. Već sad, zadnjega dana jedriličarskih natjecanja u jedrenju na OI, razmišljaju o idućim obavezama, putovanjima, nastupima.