Ispis
Foto: HOA

Zagreb, 4. srpnja 2018. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizirala je i treću od šest planiranih edukativnih radionica o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima za osnovnoškolce, projekt započet potkraj lipnja u sklopu obilježavanja Olimpijskog dana.

Edukacija se održava u Dječjem sportskom kampu Ustanove za upravljanje sportskim objektima u Sportskom parku Mladost. Započela je 19., nastavljena 26. lipnja, a trećim izdanjem, 3. srpnja, stigla je na „pola puta“.

- Preporuka je Međunarodnog olimpijskog odbora da se Olimpijski dan obilježava unutar vremenskog razdoblja od mjesec dana, odnosno - dva tjedna prije i dva tjedna poslije samog slavljeničkog datuma, 23. lipnja. HOO je dobio službeno odobrenje od MOO-a da Olimpijski dan ove godine proslavi unutar razdoblja od 20. travnja do 12. srpnja - pojasnila je Ana Popovčić iz HOA-e.

Na svakoj edukaciji sudjeluje oko 60-ero djece, a svaka edukativna radionica traje jedan školski sat. Na interaktivan način djeca uče o antičkim olimpijskim igrama, modernom olimpijskom pokretu i njegovu osnivaču Pierreu de Coubertinu te o olimpijskim vrijednostima. Osim Ane Popovčić iz Hrvatske olimpijske akademije, u realizaciju edukacije uključeni su Stjepan Crnokić iz Hrvatskog školskog sportskog saveza i student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Marko Vukasović, ovogodišnji sudionik Međunarodnog simpozija za mlade Međunarodne olimpijske akademije u grčkoj Olimpiji. U sklopu ovog HOA-ina hvalevrijednog projekta slijede edukacije 10., 17. i 24. srpnja ove godine. (hoo/apo/vk)