Rijeka, 6. prosinca 2017. - Po naslovom „Odlučujući trenutak“ u riječkoj galeriji Principij otvorena je 9. izložba sportske fotografije, koja je sudjelovanjem gostiju iz Italije, Slovenije i BiH, dobila i međunarodnu odrednicu.

Na natječaj su stigla 572 uratka iz objektiva 85 autora, a za izložbu je izdvojeno 65 fotografija 44 autora (prošle godine 51/38).
Otvorenju su nazočili i predstavnici HOO-a - pomoćnik glavnog tajnika za sport lokalne razine Siniša Krajač i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj. Domaćina su predstavljali predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljko Karabajić, pročelnica riječkog Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić. Potonji je i otvorio izložbu, a u pozdravnom govoru, kao izaslanik župana PGŽ-a Zlatka Komadine, naglasio je važnost simbioze umjetničke fotografije i ovjekovječenog sportskog trenutka. U ime suorganizatora izložbe, Hrvatske olimpijske akademije, nazočne je pozdravio njezin ravnatelj Saša Ceraj:
- Hrvatska olimpijska akademija ima ulogu i zadaću povezivanja sporta s kulturom i umjetnošću. Tu ulogu potiče i Međunarodni olimpijski odbor. Naša je poveznica s ovom izložbom upravo na tom tragu. Veseli nas činjenica o porastu broja izlagača i posjetitelja i već unaprijed veselimo se desetom, jubilarnom izdanju izložbe…
Nagrađeni su autori triju najboljih fotografija - Alvin Lučić (pobjednik), Mario Šebetovsky i Arsen Miletić, a za najboljeg mladog autora/autoricu (do 21. godine) izabrana je Gabrijela Skender. Petero autora zaslužilo je pohvalnice organizatora: Jaki Franja, Gordana Kvajo, Manuel Angelini, Stanislav Juretić i Igor Kupljenik.
Izložba sportske fotografije otvorena je do subote, 9. prosinca 2017. godine (10-13 sati).