Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluka o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanove, a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-e

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Rijeka, 15. lipnja 2022. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) održala je u Rijeci svečanu promociju 21 trenera boćanja (od čega sedam žena), čime je Primorsko-goranska županija (PGŽ) bogatija za stručni kadar u ovom sportu u kojem i inače prednjači u Hrvatskoj.

Zagreb, 13. lipnja 2022. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) priredila je u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu svečanost uručenja uvjerenja o stručnoj osposobljenosti 44 trenera iz triju sportova -  kajaka (20), biciklizma (15) te hokeja na travi (9).

Zagreb, 2. lipnja 2022. - U sklopu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana (MOD) Hrvatska olimpijska akademija (HOA) priredila je četvrtu utrku Olympic Day Run Hrvatska. Utrka je i ove godine održana virtualno, ali uz više nego solidan odaziv sudionika. Sudjelovalo je 458 trkača iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Švicarske.