Zagreb, 5. srpnja 2022. - U suradnji s konzultantskom tvrtkom Projekt jednako razvoj (PJR), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu instruktivni seminar o fondovima EU, s ciljem informiranja i educiranja dionika sustava sporta o mogućnostima povlačenja financijskih sredstava iz spomenutih izvora.

 

Dvosatnom seminaru, namijenjenom djelatnicima nacionalnih sportskih saveza te županijskih i gradskih sportskih zajednica, odazvala su se 32 predstavnika NSS-a i sportskih udruga lokalne razine. Nakon pozdravne riječi direktora Ureda nacionalnih sportskih saveza i razvojnih programa HOO-a Nevena Šavore, predavanja su održale djelatnice tvrtke Projekt jednako razvoj - direktorica Ana Fresl i stručna suradnice za EU fondove Antonija Bekić, te pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Matija Kikelj, ujedno i član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza. 

 

Program seminara sadržavao je strateško pojašnjenje procesa EU fondova i puta kroz koji prolazi EU projekt, predstavljanje izvora financiranja, primjerice - Erasmusova programa i natječaja za sportsku infrastrukturu Ministarstva turizma i sporta, skupljanje potreba i ideja radi slanja informacija o prilikama za financiranje. Na kraju skupa predavači su odgovarali na pitanja sudionika seminara.