Zagreb, 5. veljače 2019. - Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom (HOO) organizira nacionalni informativni dan o programu Erasmus+: Sport u 2019. godini. Sudionici će dobiti informacije o pravilima za podnošenje projektnog prijedloga, koje će predstaviti Alma Papić, koordinatorica HOO-a za fondove i programe Europske unije. Prijave su otvorene za sve prihvatljive prijavitelje, kao što su sportske udruge, obrazovne institucije, tijela državne uprave te lokalne i područne samouprave i ostale neprofitne organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj koje su aktivne u području sporta. Broj sudionika nacionalnog informativnog dana ograničen je na 100.

Nacionalni informativni dan održat će se 11. veljače 2019. godine u Zagrebu (hotel Academia, ul. Ivana Tkalčića 88) od 10:00 do 12:00 sati. Prihvatljivi prijavitelji mogu se prijaviti za sudjelovanje putem online obrasca za prijavu na nacionalni informativni dan.
Od 13 do 18 sati održat će se radionica za sportske djelatnike, uključujući volontere, koji namjeravaju podnijeti prijavu na natječaj Erasmus+: Sport 2019. Broj sudionika radionice ograničen je na 30, a polaznici radionice imaju obvezu prisustvovati na nacionalnom informativnom danu koji se održava neposredno prije početka radionice. Stoga su svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici dužni podnijeti prijavu i za sudjelovanje na nacionalnom informativnom danu.
Radionica je osmišljena tako da pruža sudionicima praktična znanja. U prvom dijelu radionice sudionici će imati priliku naučiti kako registrirati sportsku udrugu na portalu Europske komisije, što će odmah moći i učiniti. Zatim će naučiti gdje mogu pronaći i kako trebaju pripremiti odgovarajuće obrasce, te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. U drugom dijelu radionice održat će se vježbe u malim grupama o pripremi ključnih elemenata projektnog prijedloga. Stoga sudionici trebaju, ako su u mogućnosti, ponijeti sa sobom prijenosno računalo.
Sportske udruge mogu se prijaviti za sudjelovanje putem online obrasca za prijavu na radionicu.
Prijavitelji koji iz bilo kojeg razloga budu morali otkazati svoje sudjelovanje trebali bi to učiniti najkasnije 24 sata prije početka programa, kako bi organizatori stigli ponuditi upražnjeno mjesto nekom drugom kandidatu.
Svi zainteresirani mogu se za dodatne informacije obratiti koordinatorici za fondove i programe Europske unije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +38513650500.

Prijava na informativni dan:
Prijava za sudjelovanje na Info danu Erasmus+: Sport
Program infodana


Prijava na radionicu:
Radionica ZAGREB: Priprema projektnih prijedloga za natječaj Erasmus+: Sport 2019

Program radionice u Zagrebu

 

Pregled pravila i kriterija:
Prezentacija pravila
Kriteriji za partnerske projekte
Kriteriji za sportske priredbe
Upute za registraciju na portalu EK