Zagreb, 15. siječnja 2019. - Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom organizira tri besplatne radionice za sportske udruge koje su zainteresirane za potpore iz programa Erasmus+: Sport. Nakon prve, održane u Splitu, na redu je radionica za područje Slavonije, Baranje i Srijema, a održat će se 23. siječnja 2019. godine od 10 do 15 sati u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Radionica je namijenjena sportskim djelatnicima, uključujući volontere, koji namjeravaju podnijeti prijavu na natječaj, a svim sudionicima omogućit će stjecanje primjenjivih znanja.

U prvom dijelu radionice imat će priliku naučiti kako registrirati sportsku udrugu na portalu Europske komisije, što će odmah moći i učiniti. Zatim će naučiti gdje mogu pronaći i kako trebaju pripremiti odgovarajuće obrasce, te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. U drugom dijelu radionice održat će se vježbe iz izrade projektnog prijedloga. Stoga sudionici trebaju, ako su u mogućnosti, ponijeti sa sobom prijenosno računalo, te proučiti osnovne informacije o natječaju. Sportske udruge mogu se prijaviti za sudjelovanje na radionici putem online obrasca za prijavu.
Prijavitelji koji iz bilo kojeg razloga budu morali otkazati svoje sudjelovanje trebali bi to učiniti najkasnije 24 sata prije početka radionice kako bi organizatori stigli ponuditi upražnjeno mjesto nekom drugom kandidatu, jer je broj sudionika ograničen na 30.
Svi zainteresirani mogu se za dodatne informacije obratiti koordinatorici za fondove i programe Europske unije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +3851365 0500.

Obrazac za prijavu

Osnovne informacije o natječaju Erasmus+: Sport 2019

Program radionice u Osijeku