Zagreb, 13. studenog 2018. - Hrvatski olimpijski odbor poziva dionike iz sustava znanosti, obrazovanja i sporta na konferenciju o razvoju i primjeni obrazovnog programa za mlade koji se bave sportom ili se obrazuju u području sportske djelatnosti. Pod nazivom Dobro upravljanje i ravnopravnost spolova u sportu konferencija će se održati 20. studenoga u hotelu Panorama u Zagrebu s početkom u 10 sati. Prijave se vrše online na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/utwadpLO3i5RJPw73

Konferencija je namijenjena praktičarima (sportskim trenerima, nastavnicima tjelesnog odgoja i drugim djelatnicima u sustavu formalnog i neformalnog obrazovanja u sportu) i teoretičarima (sveučilišnim profesorima, znanstvenicima, istraživačima), te sportskim djelatnicima u nacionalnim sportskim udrugama i sportskim klubovima uključujući volontere. 

U prvom dijelu seminara stručnjaci će govoriti o temama koje su relevantne za rad sudionika u tematskim radnim skupinama u drugom dijelu programa. Kroz interaktivnu radionicu o sadržaju inovativnog obrazovnog programa za mlade sudionici će raspravljati o potrebama mladih i društva u odnosu na ravnopravnost spolova kao jedan od ključnih elemenata dobrog upravljanja u sportu.

Konferencija se održava u okviru projekta GETZ (Gender Equality Toolkit for generation Z) koji provodi Sveučilište u Worcesteru iz Ujedinjenog Kraljevstva u suradnji sa sveučilištima iz Norveške, Nizozemske i Belgije te sportskim organizacijama iz Slovenije, Švedske i Hrvatske u kojoj provedbom projekta upravlja Hrvatski olimpijski odbor. Cilj projekta je osmisliti, provesti i evaluirati inovativni obrazovni program o ravnopravnosti spolova u sportu za mlade osobe koje su rođene u razdoblju od 1995. do 2009. godine.

Obrazovni program će se sastojati od šest nastavnih jedinica koje će obuhvatiti teoretska i praktična nastavna pomagala. Na konferenciji će se raspravljati o njegovom sadržaju.

Krajnji cilj projekta je pomoći mladima da izgrade svoje stavove o ravnopravnosti spolova prije početka rada ili uključivanja u sport kako se ne bi uklopili u organizacijsku kulturu koja promiče negativne stavove prema ženama i na taj način svjesno ili nesvjesno preuzeli ustaljene obrasce ponašanja koji krše principe dobrog upravljanja u sportu. (hoo/ap)

Poziv za konferenciju "Dobro upravljanje i ravnopravnost spolova u sportu"
Program konferencije "Dobro upravljanje i ravnopravnost spolova u sportu"
Letak konferencije "Dobro upravljanje i ravnopravnost spolova u sportu"
General Terms and Conditions
Privacy statement