Zagreb, 22. rujna 2018. - Na borilištima i vježbalištima Športsko-rekreacijskog centra Jarun otvoren je četvrti Europski tjedan sporta u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ).

 

Priredba je to inicirana od Europske komisije kojom se potiče građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću i sportom. Na svečanosti otvaranja priredbe nekoliko je govornika istaknulo zabrinjavajuće loše statističke podatke o bavljenju europskog stanovništva tjelovježbom. Posebno su to apostrofirali državna tajnica za sport Janica Kostelić i izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar, ustvrdivši da se i Hrvatska uklapa u lošu europsku statistiku. Masovnije uključivanje hrvatskih građana u tu za zdravlje iznimno bitnu aktivnost očekuju i dopredsjednik Vlade Predrag Štromar, predstavnik Europske komisije u RH Branko Baričević, kao i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden.

 

Kao i ranijih godina projekt su podržali i brojni hrvatski olimpijci, poput Damira Martina, Dubravka Šimenca i Ivice Kostelića, a demonstracijski su u njemu sudjelovali i drugi istaknuti sportaši, poput jedriličara Mihovila Fantele, stolnotenisačice Sandre Paović, rukometaša PPD-a Zagreba, košarkaša…
Sve dobne skupine građanstva mogle su pronaći tjelesnu aktivnost za sebe - od najmlađih do umirovljenika, a to će moći činiti i tijekom idućeg tjedna u fitnes centrima i sportskim klubovima diljem Hrvatske - sve do 30. rujna, kada završava Europski tjedan sporta. (hoo/vk)