Zagreb, 2. ožujka 2018. - U organizaciji Središnjeg ureda za šport (SDUŠ) u Kongresnom centru Forum u Zagrebu održan je Informativni dan o programu Erasmus+:Sport, na kojem je iznimno korisnu prezentaciju imala Alma Papić, HOO-ova koordinatorica za fondove i programe Europske unije.

Sedamdesetak nazočnih moglo je saznati osnovne informacije o programu Erasmus+:Sport, čiji je proračun za 2018. godinu 46,5 milijuna eura, zatim kriterijima prihvatljivosti po programskim akcijama, suradničkim partnerstvima, pravilima sufinanciranja, postupku za podnošenje prijedloga, potrebnoj dokumentaciji…

 

- Tijekom ove prezentacije predstavljen je i projekt Investicije u sport, čiji je koordinator Hrvatski olimpijski odbor, a radi se o potpori Europske unije iz programa Erasmus+:Sport za suradnička partnerstva, s proračunom od oko dva i pol milijuna kuna - izjavila je Alma Papić.

 

Cilj ovoga projekta je pridonijeti općim ciljevima strategije Europa 2020, te kroz promicanje načela dobrog upravljanja i dokazivanje potencijala sporta za rješavanje društvenih i gospodarskih problema, istaknuti njegovu ulogu kao pokretača gospodarskog rasta i zapošljavanja. (hoo/vk)