Pazin, 6. prosinca 2017. - U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, tvrtkom Pazin sport d.o.o. i Gradom Pazinom Hrvatski olimpijski odbor je organizirao informativni dan o programu Erasmus+Sport za dionike s područja Istarske županije.


Predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora predstavila je u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani Pazin pravila za provedbu spomenutog programa i kriterije prihvatljivosti te postupak za podnošenje prijava. Na informativnom danu je sudjelovalo 45 predstavnika sportskih udruga, razvojnih agencija, jedinica lokalne samouprave i drugih dionika s područja Istarske županije. Uvodnu riječ održala je direktorica Pazin sporta d.o.o. (tvrtka za upravljanje i održavanje sportskih građevina) Samanta Grizila Tomišić, a sve nazočne pozdravio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. 

HOO-ova koordinatorica za fondove i programe EU Alma Papić predavanjem/prezentacijom upoznala je nazočne s postupkom podnošenja prijava za participiranje u programu Erasmus+Sport, a potom je odgovarala na njihova pitanja. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina Lucijan Ujčić završnim je govorom zaključio dvosatni program.  

Svrha organizacije informativnih dana je upoznati što veći broj potencijalnih prijavitelja i korisnika potpora iz programa Erasmus+Sport s pravilima za podnošenje prijedloga, kako bi znali oblikovati projektnu ideju i pripremiti prijedlog sukladno pravilima Europske komisije te dobiti potporu i na taj način povećati ulaganja u sport u Republici Hrvatskoj. (hoo/vk)

2017_infodan_Istra