Zagreb, 24. listopada 2013. - U organizaciji Hrvatske Lutrije, dugogodišnjeg partnera Hrvatskog olimpijskog odbora u promicanju društvenih vrijednosti sporta i francuskog Instituta međunarodnih i strateških odnosa IRIS (Institut de relations internationals et strategiques)

zaduženoga za provedbu učenja i informiranja nacionalne sportske administracije i drugih tijela javnih ovlasti o opasnostima namještanja utakmica u zemljama Europske unije, u Zagrebu će se 29. listopada održati Seminar pod nazivom " Koje nacionalne mreže u Europskoj uniji treba uspostaviti za borbu protiv namještanja utakmica”?

Hrvatska je 23 zemlja domaćin ovog seminara koji je organiziran uz potporu Europske komisije i Udruge europskih Lutrija te je sastavni dio cjelovitog europskog programa pod nazivom „Koje nacionalne mreže treba uspostaviti za borbu protiv korupcije u sportu?“ u zemljama Europske unije.

Sudionici seminara imat će prilike čuti izvješće o namještanju utakmica za 2012. i 2013. godine, sportskom klađenju, o organiziranom kriminalu i pranju novca te drugim temama kao što su teme pod naslovima “Sportska klađenja i namještanje utakmica: koja je opasnost? Namještanje utakmica: mit ili stvarnost?

Domaćin Hrvatski olimpijski odbor, pozvao je svoje članstvo, posebice nacionalne sportske saveze na proaktivno sudjelovanje u radu seminara na kojem su predavači ugledna međunarodna imena u pitanjima zaštite sportskih natjecanja od zlouporabe i korumpiranosti; Pim Verschuuren (IRIS-a), Christian Kalb (CK Consulting) i Sarah Lacarriere (SportAccord).

Seminar koji počinje u 9 a završava u 16 sati u dvorani 48 u Domu sportova, uvodnim će riječima podržati predsjednik uprave Hrvatske Lutrije Danijel Ferić i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop u nazočnosti svojih suradnika, pomoćnika za programe sporta na lokalnoj razini Siniša Krajač te koordinatorice za programe EU Alme Papić.

Neposredno po završetku seminara u 16 sati u istoj dvorani u Domu sportova održat će se konferencija za novinare kako bi ovoj temi dali tonalitet važnosti i rizičnosti ovih i sličnih pojava na sport i širu društvenu zajednicu.

Kontakt: 01/6164-840 (Hrvatska Lutrija).

Prijave sudinika seminara primaju se do 25. listopada na internet adresi https://docs.google.com/forms/d/1TqXdqu7CFHaKPjfSqny10uw4nP-6Whn_gFAjjSMUAEg/viewform
(hoo/rj)