ZAGREB, 23. veljače 2012. - Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Uredom Europskih olimpijskih odbora pri Europskoj uniji (EOC EU Office) te dvanaest drugih partnera provodi od 1. veljače 2012. niz aktivnosti u okviru projekta „Sport 4 Good Governance“ (S4GG).

Cilj projekta, koji okuplja sportske organizacije, sveučilišta i sportska tijela iz cijele Europe, promicanje je i uspostava programa rada za dobro upravljanje u sportu. S4GG jedan je od rijetkih projekata kojemu je Europska komisija dala potporu.

Projektne aktivnosti trajat će do 30. lipnja 2013., a bavit će se osnovnim i općim principima dobrog upravljanja u olimpijskom i sportskom pokretu u skladu s preporukama XIII. Olimpijskog kongresa u Kopenhagenu te Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora. Prvi sastanak projektnih partnera održan je 15. i 16. veljače u Beču (Austrija).

S4GG osmišljen je kako bi omogućio širenje dobre upravljačke prakse i razmjenu znanja na tom području. Jedan od rezultata projekta bit će i praktični vodič za sportske organizacije o unapređenju dobrog upravljanja u svome poslovanju.

Zainteresirani za sudjelovanje u projektu ili za ispunjavanje upitnika naći će dodatne informacije na www.s4gg.eu.