EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.


Stajalište o pozitivnom utjecaju sporta na proces oporavka Europe (eng)
EU projekti E+ Sport 2014-2020 (eng)
Satelitski račun sporta za Republiku Hrvatsku
Publikacija o potporama za sport u Europskoj uniji 2014. – 2020.
Stajalište o utjecaju COVID-19 krize na sportski sektor
Studija Europske komisije o utjecaju COVID-19 na sektor sporta u EU
Rezolucija Europskog parlamenta o utjecaju COVID-19 na mlade i sport

Zagreb, 30. lipnja 2021. - Program ruralnog razvoja jedna je od rijetkih prilika za investicije u sportske građevine iz europskih fondova u Hrvatskoj. Stoga je sjajna vijest da se 16. srpnja 2021. otvara nova prilika za investicije u sportske građevine na natječaju agencije APPRRR koja će zahtjeve zaprimati sve do 30. rujna 2021. godine.

Zagreb, 16. travnja 2021. - Ove godine započelo je novo programsko razdoblje (traje od 2021. do 2027.) Erasmus+, programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a na snazi su nova, promijenjena pravila.

 

Bruxelles, 26. ožujka 2021. - Europska komisija je 25. ožujka objavila poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+. Informacije o novim pravilima predstavljene su na informativnim danima koji su završili dan ranije, a mogu se pronaći u vodiču objavljenom na stranicama Europske komisije. Rok za podnošenje prijedloga istječe 20. svibnja 2021. u 17 sati.