EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.

Brošura - Potpore za sport u Europskoj uniji 2014.-2020.
Dokumentacija

Zagreb, 14. listopada 2020. - U iduća tri dana (15., 16. i 17. listopada) obilježavamo Dane Erasmusa, programa u kojem Hrvatski olimpijski odbor (HOO) već godinama sudjeluje kao nositelj projekata ili partner. Radi se o prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. HOO je trenutačno u sedam projekata, od kojih je u dvama s ulogom nositelja.

Zagreb, 28. rujna 2020. - U ponedjeljak je u Zagrebu održana 20. sjednici Nacionalnog vijeća za sport (NVS), na kojoj je raspravljano o pitanjima značajnim za unaprjeđenje sporta u RH. Na sjednici, pod predsjedavanjem čelnice NVS-a Danire Bilić, razgovaralo se i o proceduri, odnosno o usklađenosti plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu te osnovnim smjernicama novog Zakona o sportu (izložio ih je državni tajnik za sport Tomislav Družak).

Zagreb, 4. rujna 2020. - Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Europska komisija pokrenula je izradu studije o ekonomskom utjecaju pandemije COVID-19 na sektor sporta u Europskoj uniji.