EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.

Brošura - Potpore za sport u Europskoj uniji 2014.-2020.
Dokumentacija

Zagreb, 8. prosinca 2020. - Osnovna škola Petra Preradovića iz Zagreba osvojila je nagradu za najbolji europski projekt na natječaju Europske komisije 2020 #BeActive Awards. Projekt Šetnja oko zemlje, koji je osmislio profesor Juraj Horžić, dobio je prvu nagradu u kategoriji Obrazovanje (Education), nakon što je prethodno ušao među tri finalista na kontinentalnoj razini.

Zagreb, 4. prosinca 2020. - U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao upravljačkog tijela za Operativni program Konkurentnost i kohezija, u petak je videovezom održana 14. sjednica Odbora za praćenje tog operativnog programa, na kojoj je sudjelovala i HOO-ova koordinatorica za fondove EU-a Alma Papić, ujedno i članica spomenutog Odbora.

Zagreb, 30. studenoga 2020. - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) zajednički su organizirali Konferenciju o investicijama u sport s prezentacijom rezultata satelitskog računa sporta i studije o ulaganjima u sport. Konferencija s dvadesetak nazočnih govornika i uzvanika održana je, uz sve propisane epidemiološke mjere, u središnjim prostorijama HGK-a u Zagrebu.