EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.


Stajalište o pozitivnom utjecaju sporta na proces oporavka Europe (eng)
EU projekti E+ Sport 2014-2020 (eng)
Satelitski račun sporta za Republiku Hrvatsku
Publikacija o potporama za sport u Europskoj uniji 2014. – 2020.
Stajalište o utjecaju COVID-19 krize na sportski sektor
Studija Europske komisije o utjecaju COVID-19 na sektor sporta u EU
Rezolucija Europskog parlamenta o utjecaju COVID-19 na mlade i sport

Zagreb 23. rujna 2022. - U Hrvatskoj je u petak započeo Europski tjedan sporta, a njegovo osmo izdanje otvorila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na svečanosti održanoj na Strossmayerovom trgu u samom središtu Zagrebu.

Zagreb, 5. srpnja 2022. - U suradnji s konzultantskom tvrtkom Projekt jednako razvoj (PJR), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu instruktivni seminar o fondovima EU, s ciljem informiranja i educiranja dionika sustava sporta o mogućnostima povlačenja financijskih sredstava iz spomenutih izvora.

Dubrovnik, 2. svibnja 2022. - Na završnom događaju EU projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima, čiji je nositelj Du Motion, odnosno Dubrovački savez športova, sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravio gradonačelnik Mato Franković, zaželjevši svima dobrodošlicu nakon dvogodišnje stanke, kada se Dubrovački polumaraton nije održao zbog pandemije.