Zagreb, 17. travnja 2019. - U prostorijama Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je interna radionica koja predstavlja nastavak međunarodne suradnje našeg centra s istovrsnim europskim i svjetskim pravnim stručnjacima. Iznimno dojmljivu prezentaciju održala je talijanska odvjetnica Patrizia Diacci. U jednosatnom izlaganju, prekidanom pitanjima i vrlo konstruktivnom razmjenom iskustava desetak sudionika, Diacci je prezentirala sustav rješavanja sporova u sportu u Italiji, uključujući i nacionalna pravila za borbu protiv dopinga te nadležnost i praksu tamošnjeg centra za prava u sportu.

 

Budući da je talijanska pravnica ujedno i suradnica odvjetničkog ureda Mikea Morgana iz Ujedinjenog kraljevstva, koji je zastupao hrvatskog tenisača Marina Čilića pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausannei, izložila je i problematiku koja je bila sporna u tom - nama vrlo zanimljivom - slučaju.
Podsjetimo, Marin Čilić je zbog uzimanja nedopuštenog niketamida 2013. godine kažnjen s četiri mjeseca zabrane nastupanja, a svoju je nedužnost dokazivao i kroz proces sportske arbitraže u Švicarskoj...

U ulozi domaćina ovog skupa bila je voditeljica HOO-ova Centra za prava u sportu Petra Pocrnić Perica. (hoo/vk)