Zagreb, 1. ožujka 2019. - Kao svojevrsni nastavak radionice o antidopinškoj regulativi iz studenoga 2018. godine, u prostorijama HOO-a u Zagrebu održana je interna radionica u organizaciji HOO-ova Centra za prava u sportu. U ulozi prezenterice bila je gošća iz Ujedinjenog kraljevstva Catherine L. Pitre, glavna osoba za upravljanje spisima pri Centru za rješavanje sporova u sportu Velike Britanije.

 

Budući da je cijenjena gošća u dosadašnjem djelovanju obnašala istu dužnost i u kanadskom Centru za rješavanje sporova u sportu, u zanimljivoj eduktivnoj prezentaciji predstavila je sustave rješavanja sporova u sportu obiju država, a tome je pridodala i pripadajuće regulative te statističke podatke.

 

- Ovom radionicom nastavljena je naša vrlo uspješna suradnja, odnosna razmjena praktičnih iskustava. Sudionici su imali priliku upoznati se s cjelokupnim britanskim sustavom rješavanja sporova, što može biti itekako korisno onima koji donose odluke iz tog područja sporta - izjavila je voditeljica Centra za prava u sportu HOO-a Petra Pocrnić Perica. (hoo/vk)