Međunarodna suradnja i edukacija

Zadar, 27. lipnja 2022. - U jubilarnom 30. izdanju Ljetne škole kineziologa Grad Zadar i Hrvatska domaćini su međunarodnog stručnog skupa "Kineziologija u Europi - izazovi promjena", koji će od 29. lipnja do 2. srpnja okupiti više od 350 znanstvenika, nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, trenera, odgojitelja, kineziterapeuta i učitelja primarnog zdravstvenog obrazovanja.

Zagreb, 8. travnja 2022. - U posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) boravili su polaznici Diplomatske akademije koja djeluje u sklopu Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Domaćini su im bili predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i direktorica HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije Mia Baćić, a susret je uveličao i posebni savjetnik za sport u Ministarstvo turizma i sporta, proslavljeni vaterpolski olimpijac Josip Pavić. 

Zagreb, 5. svibnja 2021. - Osim nacionalnim zakonodavstvima, sustav sporta reguliran je detaljnije i sportskim pravilima koje za pojedini sport donose krovna sportska udruženja, ali i pravilima koja na globalnoj razini uređuju sve sportove jednako kao što su pravila antidopinškog pokreta ili pravila olimpijskog pokreta.