Međunarodna suradnja i edukacija

Flachau, 9. prosinca 2019. - Kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje, treći put u godinu dana Centar za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Pravni fakultet u Salzburgu udružili su snage te organizirali seminar iz područja međunarodne sportske arbitraže za više od 50 studenata iz različitih dijelova svijeta. Trodnevni seminar održan je prošlog vikenda u Flachauu u Austriji (od 5. do 8. prosinca), jednako kao i prošle godine u isto vrijeme, dok se seminar iste tematike uobičajeno u Hrvatskoj provodi u proljeće. U stručnom vodstvu seminara bili su Petra Pocrnić Perica (tajnica Centra za prava u sportu, CAS arbitar), prof. Michael Geistlinger (Pravni fakultet Salzburg) i Martina Spreizer Kropiunik (sutkinja i dopredsjednica kaznenog suda u Beču, CAS arbitar).

Zagreb, 17. travnja 2019. - U prostorijama Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je interna radionica koja predstavlja nastavak međunarodne suradnje našeg centra s istovrsnim europskim i svjetskim pravnim stručnjacima. Iznimno dojmljivu prezentaciju održala je talijanska odvjetnica Patrizia Diacci. U jednosatnom izlaganju, prekidanom pitanjima i vrlo konstruktivnom razmjenom iskustava desetak sudionika, Diacci je prezentirala sustav rješavanja sporova u sportu u Italiji, uključujući i nacionalna pravila za borbu protiv dopinga te nadležnost i praksu tamošnjeg centra za prava u sportu.

Zagreb, 1. ožujka 2019. - Kao svojevrsni nastavak radionice o antidopinškoj regulativi iz studenoga 2018. godine, u prostorijama HOO-a u Zagrebu održana je interna radionica u organizaciji HOO-ova Centra za prava u sportu. U ulozi prezenterice bila je gošća iz Ujedinjenog kraljevstva Catherine L. Pitre, glavna osoba za upravljanje spisima pri Centru za rješavanje sporova u sportu Velike Britanije.