Međunarodna suradnja i edukacija

Zagreb, 5. svibnja 2021. - Osim nacionalnim zakonodavstvima, sustav sporta reguliran je detaljnije i sportskim pravilima koje za pojedini sport donose krovna sportska udruženja, ali i pravilima koja na globalnoj razini uređuju sve sportove jednako kao što su pravila antidopinškog pokreta ili pravila olimpijskog pokreta.

Flachau, 9. prosinca 2019. - Kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje, treći put u godinu dana Centar za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Pravni fakultet u Salzburgu udružili su snage te organizirali seminar iz područja međunarodne sportske arbitraže za više od 50 studenata iz različitih dijelova svijeta. Trodnevni seminar održan je prošlog vikenda u Flachauu u Austriji (od 5. do 8. prosinca), jednako kao i prošle godine u isto vrijeme, dok se seminar iste tematike uobičajeno u Hrvatskoj provodi u proljeće. U stručnom vodstvu seminara bili su Petra Pocrnić Perica (tajnica Centra za prava u sportu, CAS arbitar), prof. Michael Geistlinger (Pravni fakultet Salzburg) i Martina Spreizer Kropiunik (sutkinja i dopredsjednica kaznenog suda u Beču, CAS arbitar).

Zagreb, 17. travnja 2019. - U prostorijama Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je interna radionica koja predstavlja nastavak međunarodne suradnje našeg centra s istovrsnim europskim i svjetskim pravnim stručnjacima. Iznimno dojmljivu prezentaciju održala je talijanska odvjetnica Patrizia Diacci. U jednosatnom izlaganju, prekidanom pitanjima i vrlo konstruktivnom razmjenom iskustava desetak sudionika, Diacci je prezentirala sustav rješavanja sporova u sportu u Italiji, uključujući i nacionalna pravila za borbu protiv dopinga te nadležnost i praksu tamošnjeg centra za prava u sportu.