Zagreb, 11. veljače 2020. - Drugu godinu zaredom Centar za prava u sportu organizira međunarodne skupove stručnjaka iz područja sportskog prava pa je tako u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu 11. veljače održan međunarodni seminar koji je bio u znaku dviju iznimno zanimljivih prezentacija uglednih gostiju iz Austrije.

Sutkinja Arbitražnog suda za sport u Lausanni (CAS) te od prošlog ljeta članica stalne Antidopinške divizije CAS-a, Martina Spreitzer-Kropiunik, prezentirala je razlike u pravnim sustavima država EU-a pri postupanjima u slučajevima dopinga u sportu (Differences in EU legal systems by handling doping cases). Potom je profesor s Pravnog fakulteta u Salzburgu i najpoznatiji austrijski stručnjak za prava u sportu, Michael Geistlinger, govorio o usklađenosti pravila Svjetske antidopinške agencije (WADA) i UNESCO-ove konvencije (WADA Code and UNESCO Convention Compliance).

Na sastanku u HOO-u sudjelovao je i predsjednik Istočnoeuropske asocijacije nacionalnih antidopinških agencija Amir Avdagić (BiH), a među petnaestak nazočnih bili su i predstojnik Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Roman Latinović sa suradnicima, predstavnici Stegovnog antidopinškog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Gordana Korotaj, Tomislav Tomašić i dr. te članovi Vijeća sportske arbitraže.

Skup je pripremila i moderirala tajnica Centra za prava u sportu HOO-a Petra Pocrnić Perica. (hoo/vk)